JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

woensdag, september 27, 2006

N9 - De kortste kwis

Voor wie regelmatig ‘Man bijt hond’ bekijkt zal het geen grote verrassing blijken, maar sinds dit seizoen is het concept van ‘De kortste kwis’ afgevoerd, en dit om tot voor kort onduidelijke redenen. Jan, Piet, Joris & Sam Gooris gingen op onderzoek uit en kwamen tot de volgende verbijsterende ontdekking. Niet alleen heeft jeugdhuis N9 een gedeeltelijk overdekte parking voor Vips (het Sam Gooris-plaatske wordt het sinds kort genoemd) én de uitgebreidste wijnkaart van muziekkwissend Europa maar ergens hebben ze ook nog het geld gevonden om ‘De kortste kwis’ over te kopen van Woestijnvis. Na een kwis die ons vorig jaar heel aangenaam verraste had ons collectief gepeupelte reeds twee uur voor de kwis zou beginnen heel enthousiast verzamelen geblazen in het etablissement ‘De groene kikker’. Tijd genoeg dus om het tactisch plan volledig op orde te stellen, maar ergens liep er wat verkeerd waardoor 3/4e van de ploeg te vroeg piekte. Tot overmaat van ramp sloeg Sam ons ook nog eens met verbazing met de mededeling dat ‘iemand anders eventueel zou moeten rijden op de tocht terug omdat hij zijn bril niet bij had’. Voorwaar een angstig vooruitzicht, Jan, Piet of Joris aan het stuur van een auto ná een kwis. Meteen werd beslist om ons moed in te drinken, en met dank aan de hogervermelde wijnkaart die ook een ruime keuze ander alcoholisch lekkers vermeldde lukte dat dan ook aardig. Tijdens dat nuttigen werden ook enkele fragmentjes gespeeld die blijkbaar beantwoord dienden te worden, een taak die onze haarmetaalkenner dan ook met verve volbracht. Na de lange eerste ronde die uiteindelijk zo ongeveer de helft van de kwis bleek te zijn kwamen we op een tweede plaats terecht, waarna het tijd was voor een eerste pauze. Veel blabla, veel pauzes en weinig fragmentjes later werden we ook nog getrakteerd op 5 volledige filmvertoningen. Tussendoor dienden we ook nog wat fotootjes te herkennen waaronder David Hasselhoff die door onze Duitsland-kenner meteen herkend werd, en was er een nogal linke ‘zoek het verband’-ronde. Niks speciaals zou men kunnen denken, ware het niet dat Sam opnieuw de goegemeente verbaasde door mede te delen dat onze Joris zijn eeuwige respect heeft. En dan zijn er nog die verschieten dat we onze koppositie niet tot het eind volgehouden hebben … 3es dus, op twee puntjes van Fanfare Heilige Familie en één puntje van een locale ploeg die daar hoogstwaarschijnlijk terechtkwam dankzij een Miracle. Deze kwis verdiende inderdaad eeN9, helaas wel op 20. Tweede zit dus en volgend jaar mogen ze opnieuw proberen … terug met J, P, J & SG of niet, that’s the question.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Helaba, vorenkruiper !

19:58  
Anonymous Anoniem said...

ik sta hier abusievelijk in het meervoud te staan

10:58  
Anonymous Anoniem said...

Waarlijk, er is een groot acteur aan Gootje verloren gegaan.

12:43  
Anonymous Anoniem said...

We kunnen altijd nog een rolletje voor Gootje inpassen hoor. Als de zwakzinnige halfbroer van Cois, die ooit nog een korte affaire met Marianne gehad heeft en eigenlijk de vader is van Dokter Ann. Hij komt in de reeks als het homovriendje van Mo, die binnenkort uit de kast zal komen met een SM-pakje aan. Aisha kan er niet mee lachen nu het Rammadam is en ze staat al zo mager.

15:09  
Anonymous Anoniem said...

"JPJySG blijven verder de wereld veroveren" - KORTRIJK - in de met awards overstelpte Catalaanse-Mexicaanse 'prent' 'Jota y Erika' krijgt de gerenommeerde Kortrijkse muziekquizformaatsie 'Jan, Piet, Joris & Sam Gooris' een opgemerkte cameo. Hoofdrolspeler Kurto Gotierrez zingt namelijk de naam van dit beroemd muziekquizviertal in de nu al legendarische douchescène. Om budgettaire redenen (VTM dreigde met een claim) werd 'Sam Gooris' vervangen door het minder goed bekkende 'Corneel' ...

18:39  
Anonymous Anoniem said...

Piet, zie ik jou op Student Welcome Concert vanavond?

16:38  
Anonymous Anoniem said...

Ja, maar llllll mag het wel niet weten hé

18:44  

Een reactie posten

<< Home