JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

dinsdag, september 12, 2006

Mevrouw Elilies spreekt

Dit weekend op een paranormale beurs ergens te lande kreeg mevrouw Elilies bezoek van ene TonyVDB uit Kooigem, beginnend paragnost achter zijn uren.
Hoewel nog zo gevraagd was slechts één voorwerp mee te brengen, had de persoon in kwestie twee epauletten mee (wat de onderliggende betekenis hiervan is, daar hebben we alleen maar het raden naar).
Door simpele handoplegging kon mevrouw Elilies al snel uitmaken dat de voorwerpen de dag ervoor door de persoon in kwestie ontvreemd waren op een kwis in het Dendermondse, alwaar het leidingwater van serieus allooi is (ikzelf bewandel op dit punt de piste dat Dendermonde in feite een buurgemeente is van Zonnedorp en dat professor Gobelijn er voor iets tussenzit). Maar we dwalen af.
Zoals alom geweten is mevrouw Elilies een uiterst begaafd medium. Sommige mensen staan daar echter nogal sceptisch tegenover. En één van deze mensen is nu net deze TonyVDB uit Kooigem, die de arme mevrouw Elilies daar eventjes het vuur aan de schenen ging leggen met de vraag: “Geachte mevrouw Elilies, weerleg al mijn twijfels in uw kunde en vertel mij wat er allemaal gebeurde die avond in Dendermonde?”
Mevrouw Elilies: “Beste TonyVDB uit Kooigem, allereerst wil ik je danken voor het feit dat je je bij deze out als liefhebber van het paranormale. Hopelijk betekent dit voor mij nu eindelijk de langverhoopte doorbraak in Kortrijkse middenstands-middens. Maar om op uw vraag te antwoorden: Om evidente redenen (personeelswissel) slaagden jullie erin om op tijd te vertrekken. Iemand onder jullie heeft zijn mond vol van twee deernes die hij die namiddag ontmoette, maar die hem luttele seconden later alweer vergeten zijn. Onderweg werd een ladderzatte bacterioloog opgeschept (nadat hij eerst grondig werd ontsmet uiteraard). Tijdens de generale repetitie onderweg excelleerde Sr. Jota, tijdens de kwis bleef het van zijn kant angstvallig stil. Bij aankomst van JPJ&SG was de onaangekondigde personeelswissel een flinke domper op het gemoed van de aanwezige rondborstige en ietwat rossige jongedames. Floyd Landis, in zijn vrije tijd garçon op muziekkwissen, stond nog steeds stijf van de EPO en hoste door de zaal terwijl Oscar Perreiro Sio van achter de toog goedkeurend toekeek. De kwis begon stipt met een half uur vertraging. Aanvankelijk werd bij elk gescoord punt een high-five gedaan, naderhand werd dit een mexican wave en op den duur werd de polonaise ingezet bij elk antwoord dat ook maar een beetje in de buurt van het correct kwam. Tijdens de pauze zetten TVT en LZS een boompje op over hun sex-leven. Eén minuut later begonnen ze noodgedwongen over iets anders. De top-tien werd reeds ter plaatse behaald. Op de terugweg excelleerde Sr. Jota terug, pieken is duidelijk zijn ding niet. Onderweg werd vergeten van LZS in Deinze af te zetten. De arme ziel werd dan maar in Kruishoutem bedankt voor bewezen diensten en kreeg nog een bruitje mee voor onderweg. Bacchanaal in Kortrijkse cafés. In slaap vallen in zetel. Koppijn.”
TonyVDB uit Kooigem biedt zijn uitgebreide en welgemeende excuses aan aan mevrouw Elilies en belooft om nooit meer aan haar gave te twijfelen.
PS Als beginnend paragnost wist TonyVDB uit Kooigem nog te zeggen dat JPJ&SG op 22 & 23 september voor de dubbel gaat. Een boude uitspraak voorwaar!

12 Comments:

Anonymous Anoniem said...

godverdegodver, tijdens de werkuren onnozel tekstjes uit je duim zuigen, dat kan zomaar niet hé

15:14  
Anonymous Anoniem said...

waar gaan jullie dan wel naartoe op mij?

16:52  
Anonymous Anoniem said...

don't blame me, blame the webmaster

16:55  
Anonymous Anoniem said...

gelukkig zijn MIJN werknemers een stuk loyaler

16:56  
Anonymous Anoniem said...

ja, ja, we weten het, we laten weer op ons wachten

17:52  
Anonymous Anoniem said...

De andere hebben ons ook verslagen.

20:39  
Anonymous Anoniem said...

ook ik zal wel geen verslag krijgen, wegens slechts één enkele JPJ&SG-deelnemer, die dan verzekers nog ievers in de achterste gelederen zal eindigen ...

14:03  
Anonymous Anoniem said...

Jurgen, ik heb vernomen dat je gisteren met je wederhelft inwoners van mijn geliefde stad (waar op de Markt nu een rotonde ligt, die lag daar vroeger niet) aan het verzamelen was in een plastieken zakske, op de buiten in Bellegem.
Je bent een echt vriend : ik ben echt tot tranen toe bewogen, maar dat kan ook zijn van AJUINEN te verzamelen natuurlijk ...

09:37  
Blogger MC Roob said...

ik beken,
niets beter voor de darmflora overigens dan ajuinensoep recht van het veld

12:29  
Anonymous Anoniem said...

Waf waf woef woefwoef wafferdeblaf*


* "dat belooft als je weet dat msiroop zo al méér ruft dan ik"

13:38  
Anonymous Anoniem said...

Al dat gedrum aan het podium enkel om mij wat beter te kunnen zien ?

15:33  
Anonymous Anoniem said...

kwijl

nu ja, 'k kwijl ekik dan ook dag en nacht natuurlijk, 'k ben ekik niet voor niets tot kwijlkoning gekroond op de jaarlijkse bbq kwijl van ons gesticht. 't Zag er nochtans efkens niet zo goed uit, want dat sexy psychopaatje kwijl dat werkt bij ons had gewoon haar hond kwijl meegebracht, maar die heb ik uiteindelijk toch mooi onder tafel gekwijld

16:02  

Een reactie posten

<< Home