JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

vrijdag, februari 02, 2007

Stilte voor de storm ...

Onze trouwe schare fans zal het hoogst waarschijnlijk al opgevallen zijn … het is opvallend stil rond de populairste muziekkwisploeg van de lage landen en omstreken. Daarom werden special agents Sculder en Mully ingezet om uit te zoeken wat er precies aan de hand was.

De tocht van Sculder en Mully was moeilijk, heel moeilijk, want zoals het echte wereldsterren betaamt worden de idolen van J, P, J & SG door getrainde lijfwachten afgeschermd tegen de buitenwereld. Daarom deed Mully beroep op de diensten van de C&A die ondergetekende ontvoerden en tot volgende bekentenissen dwongen : “ Dit wordt het jaar van ‘Jan, Piet Joris & Sam Gooris’”. Wie gehoopt had dat het voltallige combo zich gedurende de maanden van stilte enkel bezig hield met het steunen van brouwerijen allerhande komt bedrogen uit, want blijkbaar werd een strikt trainingsprogramma opgevolgd. In navolging van grote voetbalploegen was daarbij zelfs een stage in het buitenland opgenomen. Nee flauwe plezanteriken, niet de gemeente Buitenland bij Temse, maar wel Spanje. Oorspronkelijk werd enkel señor Jota, de exotische en wereldmuziekkenner van het gezelschap, uitgestuurd om zijn culturele bagage aan te scherpen, maar om de groep dichter bij elkaar te brengen vlogen de drie anderen hun kompaan achterna, dit in het gezelschap van een 40-tal trouwe fans. Over de geruchten dat ploegdokter Van Mol (Quickstep) zich bij de groep voegde om allerlei hersencapaciteitversterkende middeltjes toe te dienen heerst wel wat onduidelijkheid. Van Mol zelf bleek telefonisch niet bereikbaar te zijn om dit te bevestigen of te ontkennen. Deze stage heeft overigens al vruchten opgeleverd want in oefenkwisjes werd nog geen enkel Spaans fragment fout beantwoord.

Maar daar bleef het niet bij … Om de groeimarge eens bij de neus te nemen besloot Joris de volledige maand januari te gebruiken om te studeren, een actie waarvan het resultaat hopelijk reeds volgende zaterdag in Hansbeke zal blijken, wanneer de groep voor het eerst in 2007 voltallig in de openbaarheid zal komen. En de andere zwakke punten dan, hoor ik u denken ? Geen paniek, want aan alles is gedacht. In een moment van pure zelfopoffering heeft Sam Gooris zichzelf voorgenomen om alle mogelijke romantische triffel te beluisteren, te wikken en te wegen, zelfs te selecteren voor zijn aaipot. De vermoedens dat hij hierbij een verborgen agenda nastreeft werden kracht bijgezet toen hij vorige week luidkeels “Everything I do, I do it for you” aan het meezingen was. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

En Piet zelve … Blokken is duidelijk nooit zijn ding geweest (zoals op 14 maart misschien wel bevestigd zal worden), die blijft momenteel als een Bassegio op puur talent in de ploeg. En net zoals de echte Bassegio slechte passes in het rond stuurt blijft Piet kicken op slechte muziekfragmenten … gelukkig af en toe met de juiste antwoorden erbij ook.

Zo bent U, geachte lezer, weer een klein beetje mee met de gebeurtenissen de voorbije maanden, en hou u maar vast aan uw bretellen want het worden drukke weken, niet enkel voor u als fan maar ook voor ons als rondtrekkend muziekkwissend gezelschap. Onze tegenstand weze gewaarschuwd, we staan scherp.

6 Comments:

Blogger MC Roob said...

Piet, kan je geen foto van Geertje Colargol bij je post plaatsen?
Ik heb last van afkickverschijnselen.

16:31  
Anonymous Anoniem said...

Of een fotootje van miiiii

10:37  
Anonymous Anoniem said...

arheu ! blebbleb ! aaiieeeee ! weèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèè !

16:55  
Anonymous Anoniem said...

ik schiet mijn zaad al jaren in een bloembak, en er is nog nooit iets van gekomen. kzie niet in waarom het van deze keer wel zou lukken...

12:35  
Anonymous Anoniem said...

Ik leg mijn PR-functie neer bij Quick-Step/Innergetic en beken het spel niet voor 100% eerlijk gespeeld te hebben op het einde van mijn carrière en ik kom niet voor in de gebeurtenissen van de voorbije maanden ???? Heu ????
Wacht maar af, ik beken later wel meer, eens zien of je mij dan ook uit je verslag blijft weren !!

18:04  
Anonymous Anoniem said...

ik was anders behoorlijk dronken enkele weken geleden in de uitbolstaminee van JPJ&SG, maar ook hierover wordt met geen woord gerept...

20:07  

Een reactie posten

<< Home