JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

maandag, oktober 24, 2005

De clash der titanen

Hoe het zover is gekomen, weet niemand meer, maar zaterdag zaten de founding members van JPJ&SG in paartjes aan twee verschillende tafels: terwijl Jan en Sam bij de ploeg Alain Vanbaecklé zaten, verdedigden Piet en mijzelf de eer van Stardust.
Aangezien na de eerste ronde Stardust reeds een kleine voorsprong had, werd in de ploeg wat getemporiseerd. Het plan was namelijk om Alain Vanbaecklé als practical joke gedurende de volledige kwis voor te laten, om hen dan op het laatste met een rotvaart voorbij te snellen. (Dergelijke praktijken zijn een modetrend in het muziekkwiscircuit, die nu ook naar algemene kwissen begint over te waaien)
Tot op het einde zitten we perfect op schema, tot Willy, de vriend van Maja de bij, ons kwam nekken. En zodoende werd het Maja de bijna, want Stardust strandde op twee punten van Alain Vanbaecklé ... weliswaar voor de vijfde plaats.
De eerste plaats op de Sint-Amandstorenkwis (want om deze kwis ging het) werd weggekaapt door Kwistedadde, een ploeg die bij het aanschouwen ervan dadelijk aanleiding kan geven tot een tiental rake opmerkingen. Maar aangezien deze tekst op een zichzelf respecterende blog komt, dienen deze achterwege te blijven ... (in commentaar zijn ze wel toegelaten!)
Alhoewel de prijzentafel rijk gevuld was met allerlei flessen wijn, leende ze zich tevens perfect als strijdtoneel voor de competitie ‘de lelijkste prijs’. Een greep uit de meegeritste prijzen: een muis die muziek maakt (een computermuis voor alle duidelijkheid), een Rubik-kubus, een waarlijk fantastisch harlekijntje dat muziek maakt (naar verluidt vond iemand dit niet mooi genoeg om thuis op het dressoir te zetten ???), om maar over vuilblikken, zakskes soep en blinkende stiftjes te zwijgen.
Na de kwis werden tijdens de afterparty in kafaat ‘de groene kikker’ (mét nieuwe bevallige assistente achter den toog) de brokken tussen beide kampen van JPJ&SG terug gelijmd, zodat dit combo nu vrijdag resoluut en als één blok voor de overwinning gaat in de muziekkwis van jeugdhuis Phynix te Berlare!

P.S.: Nog één opmerklijke vaststelling: Piet, sinds jaar en dag de leider in de competitie ‘reeds bezette vrouwen opdoen’, moet de leiding in dit klassement stilaan afstaan aan ene £ysdexie, een tot voor kort grijs personnage dat recentelijk meer en meer uit de schadus treedt. Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

16 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Man, die gasten van Kwistedadde zagen er mottig uit ...

12:50  
Anonymous Anoniem said...

Mor zè dikke vette tetn !

13:35  
Anonymous Anoniem said...

man, man, een klassement ‘reeds bezette vrouwen opdoen’, een klassement 'om ter onnozelste prijs meepakken van de prijzentafel', ...
Straks krijgen we nog een klassement 'om ter meest muziekfragmentjes raden', stel u voor !

17:49  
Anonymous Anoniem said...

Of een klassement 'om ter meest klassementen bedenken'.

18:05  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben nogal in mijn nopjes met mijn nieuw aangemeten imago, jiplahoi. Om definitief uit de grijze schadus te treden zou ik willen vragen of er iemand kan bevestigen dat die nieuwe bevallige assistentie van achter den toog op de afterparty wel degelijk reeds bezet is, ik ga daar dan subiet eens mijn beste beentje voor zetten.

18:18  
Anonymous Anoniem said...

bezet-bezat-bezeten

19:13  
Anonymous Anoniem said...

Het Bierkaartje

00:59  
Anonymous Anoniem said...

hey kettle, you're black !

17:40  
Anonymous Anoniem said...

right

20:51  
Anonymous Anoniem said...

Krijg toch allemaal de klere !

10:26  
Anonymous Anoniem said...

heaven is a hashpipe

18:01  
Anonymous Anoniem said...

Woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef wief waf woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef woef !!

18:50  
Anonymous Anoniem said...

nikske

18:55  
Anonymous Anoniem said...

Teneinde de vogelgriep in te dijken worde jullie gevraagd om binnen te blijven. De andere kiekens zijn ook al verwittigd.

19:29  
Anonymous Anoniem said...

Ze hadden ons beter verwittigd tegen dergelijke flauwe grappen

20:02  
Anonymous Anoniem said...

Grapvaccinatie
Woensdag heb ik me laten inenten tegen de grap, zoals ik al een jaar of vijf laat doen. Enkele vaak gehoorde dooddoeners tegen inenting:
"Jamaar, ik wil mijn eigen weerstandsvermogen niet laten verslappen" - Een grapvaccin bestaat uit onderdelen van de wand van de flauwe grap, voldoende om het menselijk weerstandssysteem te "trainen" en antistoffen aan te maken die ook tegen echte grappen werkzaam zijn. Beweren dat een grapvaccin het weerstandsvermogen verzwakt, is dus als een piloot die beweert dat een vliegsimulator zijn vliegkunst doet verslappen.
"Jamaar, een grapvaccin geeft geen 100% bescherming zoals tegen Guus-grappen" - Dat klopt. Maar de bescherming is ook geen 0%. Ze ligt ergens tussen de 30% tot 70%.
"Jamaar, ik vind inspuitingen niet zo prettig" - Ik ook, maar de anti-grapprik gebeurt met zo'n fijne naald, dat je de prik nauwelijks voelt. Het enige ongemak dat ik heb, is dat de injectieplaats op mijn arm een paar dagen rood, dik en stijf zit en dan vrees ik soms voor een nieuw lid. Maar dat effect verschilt van persoon tot persoon, ik ben er blijkbaar nogal gevoelig voor.

20:39  

Een reactie posten

<< Home