JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

dinsdag, augustus 09, 2005

Muziekkwisseizoen

In navolging van een recente modetrend, volgende muziekkwispronongstiek.

Er worden 12 vragen gesteld over het komende muziekkwis seizoen, punten voor correcte antwoorden worden gemanipuleerd zodat op het einde ondergetekende altijd wint.
Ook hier geen prijzen te winnen, enkel vermelding van uw naam als u de top-vijf haalt (er van uitgaande dat er vijf personen reageren natuurlijk).

1. Hoeveel muziekkwissen winnen J, P, J & SG dit jaar?

2. Hoeveel muziekkwissen eindigen J, P, J & SG dit jaar niet in de top-tien?

3. Hoeveel muziekkwissen zal het alcoholpercentage van Jan (aka Sr Jota) dit jaar voor de kwis begint onder twee pro-mille liggen (het antwoord voor het alcoholpercentage na de kwis is vrij duidelijk)?

4. Wat is het percentage muziekkwissen dat dit jaar door onze objectieve waarnemer Sam Gooris (aka Tony van de Hangmatten) zal worden gecatalogeerd als 'slechte kwis' (inclusief wegwerpgebaar, bijhorende mimiek, beweren van nooit meer terug te komen en ostentatief de rug toekeren naar de aanwezige hangmatten)?

5. Welke verrassende intrige heeft Piet (aka TVT) dit jaar in petto (Tip van de jury: hem kennende mag u uw verbeelding volledig loos laten gaan)?

6. Slaagt Joris (aka msiroop) erin voor het derde jaar op rij de trofee 'de gouden flater' binnen te rijven?

7. Welke team member wint dit jaar de trofee 'de gouden prijs' voor de meest waardeloze, maar daarom niet minder te versmaden prijs (kattentransporteerbakken, ceedeets van Scatman John, lampen in de vorm van een vrouwenlichaam, ...)?

8. Een tweeledige vraag: Hoeveel ploegen schrijven zich dit jaar in voor de Stardust muziekkwis - en hoeveel van die ploegen komen er ook werkelijk af?

9. Spelen J, P, J & SG volgend jaar Europees?

10. Welke team member zal dit jaar het meest aantal keer te laat komen op het rendez-vous punt?

11. Welke team member wordt dit jaar het meest aantal keer ten onrechte ge-overruled?

12. Schiftingsvraag: Wat is het totaal aantal kilometers dat Sam Gooris (aka Tony van de hangmatten) dit jaar zal rijden naar muziekkwissen (inclusief overbodige kilometers op klaverbladen)?

Gelieve uw antwoorden als comment te posten voor aanvang van de eerste muziekkwis onder J, P, J & SG, met name de molenrockkwis nu vrijdag 12 augustus.

15 Comments:

Blogger Lysdexie said...

1 : 5
2 : 0
3 : 0
4 : 5
5 : Piet moet van Joris' zus afblijven
6 : natuurlijk
7 : Jan
8 : 40 - 37
9 : natuurlijk
10 : Joris
11 : Joris
12 : 1500

13:52  
Anonymous Anoniem said...

Joris' zus? Wie is da?

Bon, mijn antwoorden :
1. we voelen ons altijd een beetje winnaar ...
2. Eén keer : in het Arsenaal, omdat Senor Jota te veel zit te SMS'en met Hilde Pop.
3. elke keer als hij een voetbaltruitje aanheeft, zal het prijs zijn ...
4. hangt er van af hoeveel de Hangmatten, in het tussenseizoen, aan hun - nu al zeer omvangrijke en encyclopedische muziekkennis - gesleuteld hebben ...
Een getal? Toch wel minstens een keer of 3 toch...
5. Piet zal verklaren sexuele aantrekkingskracht te gevoelen voor een zeker vrij omvangrijk vrouwelijke wezen in roze klederdracht (door waard "Bing" gekenmerkt als "Indelingse Zalmfilet")
6. Makkie! ook plaats 2 tem 10 zullen zijn deel zijn!
7. Hangt ervan wie eerst vooraan geraakt op de prijsuitreiking op de PG-quiz.
8. uitverkochte zaal + wachtlijst met 20-tal ontgoochelde ploegen
9. niet dat ik weet, meestal spelen we manillen.
10. terug een makkie : M. Siroop uiteraard
11. als het over Prince gaat, zal het M. zijn, voor de rest wordt het close ...
12. hangt ervan af of we M. Siroop en TVT moeten gaan halen op de Gay Parade in Gent of niet.


Belangrijkere vragen :
1. Hoeveel stuks fauna en/of flora zal M. Siroop stiekem de quizzaal uitsmokkelen?
2. Hoeveel keer zullen we door PG vriendelijk uitgenodigd worden zijn webstek te bezoeken?
3. Gebruikt P-man gewoon "Pampers" of prefereert hij de - in JPJ&SG geroemde - Huggies ?
4. Wat zit er precies in het mysterieuze buidelzakje van Stinky Mark ?
5. Hoeveel plaatsen zullen we lager eindigen op Ludwig's 80's quiz dan op zijn 90's quiz?

14:24  
Anonymous Anoniem said...

1. Winnen ? Als de betere ploegen er niet zijn, winnen we alles op voorwaarde dat we de inhoud van onze eigen op-maat-gemaakte CD-kast beginnen te kennen.
2. Niet top 10 ? 1 keer : op de Keymusicquiz te Sint-Niklaas omdat M.Siroop en Sam Gooris op de vuist gaan voor het minst lelijke Sofietje van de verbetertafel.
3. -2 Promille ? Hoe Promille ? Wat Promille ? Waar Promille ? Promille is Promille !!! (vrij naar een voorganger van Jos Daerden)
4. Slechte kwissen volgens Sam ? Alle kwissen waar hij zijn stoel half van de tafel wegdraait en schuin de zaal in staart en/of alle kwissen waar hij zegt : "Manillen, da steekt mij tegen." en/of alle kwissen waar hij bij het uitdelen van zijn flyers meer dan 1 ploeg moet UITschrijven voor de Stardust-quiz.
5. Piets intrige ? Wegens een jaar te vroeg voor lichting Milla zal hij dit jaar eisen om tijdens de Stardust quiz gastspeler Nonkel Frank te vervangen door Laura Lynn.
6. Trofee De Gouden Flater ? Jammer voor Joris maar het wordt met voorsprong Laura Lynn. Ze zal nl. op de Stardustquiz Milc Inc. verwarren met zowel Jessy, Sonny O'Brien, Sylver én Lasgo.
7. Trofee De Gouden Prijs ? Rocking Guido met de luidsprekers ? De winnaar tussen M.Siroop en Sam Gooris met een Sofietje ? Of dan toch Nonkel Frank met een CD van Gorki ? Of Señor Jota die triomfantelijk bij de nadronk aan de toog van Den Bras zwaait met het toverstokje van Gili ?
8. Opkomst Stardust ? Hangt ervan af hoeveel door Alain D. ingeschreven Boe!-roepersploegen effectief komen opdagen ?
9. Europees ? Jazeker, maar wel enkel Sam Gooris die dit seizoen geen geldig excuus kan verzinnen om niet mee te gaan kwissen in Olland.
10. Laatkomer ? Dit seizoen misschien enigszins verrassend Piet met telkens dit flauwe excuus : "Jamaar, mijn haar was nog niet droog van mij."
11. Meest overruled ? Hij die het hardst roept, M.Siroop dus.
12. Aantal kms ? 500 km meer als vorig seizoen, alleen al vanwege Sam zijn uitstapje naar de huisstek van Peegee alwaar diens moeder hem verrast met een kinky fuif, dress-code : rubberen handschoenen tot over de elleboog.

Maar dé vraag voor het komende quiz-seizoen is : Welk team zal het luidruchtigst, grappigst en meest coming zijn ?

17:18  
Anonymous Anoniem said...

Enige duiding omtrent de zus van Joris: die is een vijftal jaar terug naar Los Angeles vertrokken om daar een filmcarriere uit te bouwen.
Zie ook: http://www.stacyvalentine.com/

17:27  
Anonymous Anoniem said...

1. 1 keer, diegene waarop JPJ&SG het voorrecht hebben in mijn gezelschap te mogen vertoeven.

2. alle andere kwissen natuurlijk

3. Jan heeft van nature een promillage van 2.5 td, omdat hij ooit eens in een ketel met toveralcohol gevallen is toen hij nog klein(er) was

4. 100 % wordt als slecht beoordeeld. Dit is vooral een verrassing op de Stardust muziekkwis waar, door een foutje bij het branden van de te gebruiken cd’s ,vreemd genoeg enkel de fragmenten die Jacobus in de kwis wou beluisterbaar zijn. J,P,J&SG winnen die kwis dan ook met het totaal van één punt. Het enige correct beantwoorde antwoord van de avond komt dan ook van mij, gelukkig is de Litouwse Death Metal groep ‘LIŪNUOSNA’ al jaren mijn favoriet, anders was dit de eerste kwis geworden waar alle ploegen gedeeld eerstes werden met 0 punten.

5. TVT heeft al heel wat verrassingen in petto gehad, maar zijn aanbod om samen met mij een duet op te nemen brengt toch een zware schokgolf teweeg in de muziekwereld … onze daaropvolgende wereldtoernee met Gutterscale in het voorprogramma raakt uitverkocht nog voor Jos Daerden wegens tegenvallende resultaten ontslagen kan worden.

6. Niet enkel wint Joris de trofee, maar VT4 neemt in het geheim ook nog eens contact op met de rest van J,P,J&SG en zendt elke week een avondvullend programma uit getiteld ‘het beste van de rest van dat klein beetje dat nog overschiet van 51 jaar televisie’, volledig gevuld met verborgen camera-toestanden waarin telkens de hoogtepunten van een avond Joris-flaters vertoond wordt. Na enkele maanden dient het programma helaas stopgezet te worden omdat de toestroom aan fans van het programma, die niet geloven dat de flaters van Joris niet in scéne gezet zijn, alle muziekquiz-organisatoren waar J,P,J&SG deelnemen dwingt uit te wijken naar Flanders Expo. Joris wordt nooit op de hoogte gebracht van zijn televisieshow en blijft er de rest van zijn leven rotsvast van overtuigd dat deze volkstoeloop enkel teweeggebracht wordt door zijn overweldigende looks.

7. Sam, die op een quiz in Herentals de reeds lang verloren gegane gewaande eerste editie van ‘Roobtunes-classics volume 1’ meegraait en daarmee enkele uren extatisch gelukkig is. Helaas blijkt dit achteraf gezien slechts één van de talloze Chinese imitaties te zijn waarmee de markt overspoeld wordt. ‘The filst lebilth’ wordt achteraf wel een grote hit in de ‘J,P,J&SG’-mobiel waardoor de prijs uiteraard een niet te schatten meerwaarde krijgt.

8. 45 ploegen lijken in te schrijven, doch door een vreemd geval van £ysdexie dagen 54 ploegen effectief op.

9 . Nee, Vlaanderen scheidt zich af van Europa en wordt toegevoegd aan de USA waardoor J,P,J&SG plots Amerikaans spelen. Vooral op de Vlaamse kleinkunst-ronde scoort de ploeg heel goed op de ‘Central park’ music quiz in New York waardoor de ploeg geselecteerd wordt om de nationale finale te spelen in Los Angeles.

10. Members van J,P,J&SG hebben helaas de neiging om steeds veel te vroeg te komen, hun respectievelijke dames dienen dan ook klacht in bij het hof voor de rechten van de mens.

11. Dit jaar wordt geen enkel member ten onrechte ge-overruled, telkens wordt een hele goeie reden gegeven om dit te doen.

12. Sam Gooris smijt dit jaar Irma buiten waardoor het totaal aantal kilometers beperkt wordt tot 9.347. Hier zijn uiteraard de vliegtuigverplaatsingen niet inbegrepen.

10:19  
Anonymous Anoniem said...

Vooral niet ophouden !!

16:06  
Anonymous Anoniem said...

ik ga alleen mee als ik de betreffende avond geen vrouw opgeraapt heb ...

00:07  
Anonymous Anoniem said...

Liefst, want ik ben het beu om op de gang te slapen, iedereen ziet godverdomme de ogen op mijn konte.

00:12  
Anonymous Anoniem said...

Sam, laat het gras maar groeien

15:57  
Anonymous Anoniem said...

Wat er in mijn mysterieus buidelzakje zit?
Niet zo mysterieus eigenlijk ... gewoon een ander buidelzakje voor moest er iets gebeuren met het eerste !

16:24  
Anonymous Anoniem said...

met dit weer moet ik het wel laten groeien, want mijn gèsmachine marcheert niet op nat gès !

16:26  
Anonymous Anoniem said...

Ik haat smurfen !

14:48  
Anonymous Anoniem said...

Beire!

18:07  
Anonymous Anoniem said...

Tetten !!

21:23  
Anonymous Anoniem said...

TIMBER industry?

Moeten ze daar zo'n ne "post" (knipoog, knipoog) voor zetten ?

22:01  

Een reactie posten

<< Home