JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

maandag, mei 23, 2005

2e Stardust Popkwis - 21/05/05 - Bissegem - 4e plaats

Zaterdagavond 21 mei 2005.
Dedecker bekvecht met De Gucht op VLD-congres, Genk en Standard voetballen twee testmatchen voor een UEFA-ticket bijeen, Saxon, Europe en Scorpions (m)etaleren zichzelf te Roeselare, Griekenland wint het Eurovisiesongfestival en boer zoekt nog steeds vrouw. Maar bovenal, de tweede Stardust Popkwis te Bissegem !

Aanwezig : 39 ploegen, geëxcuseerd : P-man.
Elke popkwis verdient zijn popkwiskampioen. Deze Stardust Popkwis werd echter zóóó gesmaakt dat 1 enkele winnaar niet volstond, nee integendeel, er werd geschiedenis geschreven en na een avondvullende muziekkwis slaagden niet minder dan 3 winnaars erin de ronde score van 352/400 punten te behalen : Metal Mickeys, Clement & KGBV, Kas & Co.
Het reglement voorzag dat, bij ex aequo, de punten op de laatste ronde bepalend waren voor de verdeling van de prijzenbons van CD-zaak Zakke, voorzien voor de eerste drie ploegen. In deze volgorde werd er naar het podium toegestapt : Kas & Co, Clement & KGBV, Metal Mickeys, deze laatsten effectief met hun voornaam in de schoenen want met slechts 3 kwissers hadden ze tijdens de volledige kwis de rangschikking aangevoerd, je zou voor minder.

Afijn, werkelijk ongezien, ongehoord en onuitgegeven deze eindstand, drie ploegen als winnaar én een verdienstelijke 4e plaats voor JPJ&SG met 343/400, toch ruim netjes voor Gentse Muziekzooi (met grootse Johan Persyn), Rock Monsieur, Polkaheer... (met veterinair Peegee en er zat dan nog een beestenronde in), ...

De kwis bevatte een aantal cryptisch omschreven thema-rondes, zoals daar zijn :
- de country-ronde, met een land in titel of uitvoerder
- de NAVO-ronde, met letter uit NAVO-alfabet in titel of uitvoerder
- de Suske-en-Wiske-ronde, met artiesten/groepen wiens namen allitereren.
Een aantal ploegen achterhaalden nooit de verborgen hint. Proficiat aan de quizmaster voor zoveel creativiteit.

Anonimiteit gegarandeerd als vierde wanneer de eerste plaats onder drie ploegen wordt verdeeld, ware het niet dat wij een bereidwillige Frank Vanderlinden, als Sam Gooris-sub, aan tafel mochten flankeren. Daar Sam zijn status van betere zanger niet te grabbel wil gooien, hadden wij een andere stiel voorzien voor FVDL : schrijven. En schrappen. Zo werd het correcte Colin Blunstone/Zombies geschrapt voor ... (Meer info te krijg bij Peter)

M.a.w. tijd voor het hoofdstuk blunders (in willekeurige volgorde uit het blote hoofd) :
- titel hoes Madonna
- Ronettes gezet ipv Crystals
- titel Viktor Laszlo (zelfs Guus weet dit)
- Max Romeo (het noteren van de NAVO letters helpt, maar niet als we de R over het hoofd zien)
- Maxi Priest (deze is echt niet goed te praten, ik dacht aan dreadlocks en kwam niet verder dan Inner Circle, shame shame shame, dat echt niemand zich dat kon herinneren, èèrgh)
- Chicken Shack (I take the full blame : de zondag voordien zoek ik nog op van wie het origineel is van I'd rather go blind ! Maar auditief herkennen, neen hoor. Goote gie kieken !)

Toen stilaan bleek dat FVDL die avond met de meeste aandacht zou gaan lopen, kwam Roob uit zijn schelp :
- Vivaldi gezet ipv Bach (wie is er de klarinetspeler ?)
- Juliet/Avalon (dan nog in de NAVO-ronde, en Juliet stond wel in ons NAVO alfabet, maar ja, we hadden Romeo ook mis, Roob heeft zich op dat moment proberen te verstoppen achter zijn bescheidenheid)
- Beth Orton gezet ipv Beth Gibbons (hadden we maar een Portishead-fan)
- Pharoahe Monch (in de alfabetronde en naar ik mij laat influisteren is dit een Roobtune Classic)
- Ultrasonic 7 (ook al in de alfabetronde)
- het plots in alles David Hasselhoff beginnen herkennen
- op basis van übermenschgevoelens een bruine Westmalle richting toog retourneren
- mopjes kuchen.

JPJ&SG presteerde traditiegewijs niet op topniveau vóór de pauze, zodat ons gezegde 'We zijn op ons best na de pauze' weer voluit van toepassing bleek, oprukkend van plaats 6 naar 4. Meer zat er niet meer in, daar de geslagen kloof onoverbrugbaar bleek.

Conclusie : We hebben nog maar eens onze groeimarge onderstreept (briljant afwisselen met onbegrijpelijk gekemel hoort niet bij een topploeg) maar wat we goed gedaan hebben, hebben we goed gedaan en we blijven met voorsprong de gezelligste kwisploeg van de streek, waarvoor deze keer zeker ook dank aan Frank !

Alle lof gaat echter naar onze Sam voor deze puik georganiseerde quiz, uitgebalanceerd zowel qua genre als qua tijdperk, met oog voor detail (releasedata, fragmenten netjes gefadet-out, timing bij de intro's), met exclusief vrouwelijke diensters van het bovenste schap, met prachtig scherm, met scherpe verbeteraars, met goede klank, met mooie prijzentafel ...

Wij danken de quizmaster voor het mogen aanhoren van Nico Haak, Manamanah van de Muppets, Piel Kevin, David Hasselhoff (alleen dank van Roob) en het Jan, Piet, Joris-zeemansstrijdlied.

O ja, ter hoogte van een zondagse frituur beweerde een ongelikte veertiger dat er wel 7000 man was, dat dat nog eens muziek was maar dat zijne Schwung er nu wel helemaal uit was.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

waar hebt u mij precies herkend ?

00:12  
Blogger Tony said...

niet te veel stoefen hé, subiet ga ik het nog allemaal beginnen geloven hé

16:22  
Blogger Lysdexie said...

Maar waar was de home-dj eigenlijk plots naartoe ?

19:09  
Anonymous Anoniem said...

Hij was gaan voetballen !

19:54  
Blogger Lysdexie said...

btw : wel tof dat de link naar losflippos verborgen zit onder de titel !

18:51  

Een reactie posten

<< Home