JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

maandag, november 21, 2005

Veteranenquiz, Evergem - zaterdag 19/11/05 - 10e plaats


Een avondje Piet.
Ondanks het vroege vertrek trad toch enige nervositeit op toen we ons ter plekke tussen Evergemse voetbalsupporters bevonden en we de Sam-mobiel niet onmiddellijk konden stallen. Toen dat na enig keren toch lukte, lokte dit volgende wijze woorden uit :"Als we even goed zullen quizen als de wagen geparkeerd staat, dan ziet dat er veelbelovend uit". Een uitspraak die alleen zou opgaan voor Piet, zou later blijken.

De Kom-maar-eens-terug-in-september-profeet in Sam liet ook van zich horen en nog wel vóór aanvang van de quiz : "Wat gaan we doen ? Gaan we ze weer allemaal in een rotvaart voorbijsnellen in de laatste ronde of gaan we dat nu al doen ?" Wellicht was Sam nog enigszins van slag van zoveel dankbaarheid hem toegestrooid door Peegee na het teruggeven van diens ceedee, vakkundig toendertijd door één van de onzen ontvreemd op de Kakkerlakkenquiz. De vraag dringt zich op of Peegee ook een beroep had gedaan op Medium Elilies om zijn schijfje te localiseren ?

In het voorprogramma van Piet stond Sam geprogrammeerd. Na eerst alle vettigheid van zijn bril verwijderd te hebben, zag hij plots het licht. 'The Motions' lukten nog net niet maar 'Exile' en 'The little River Band' kenden plots voor Sam geen geheimen meer. Zijn show bestond verder vooral uit verbale uitingen zoals daar zijn : "We zijn aan het inlopen, ah nee, we beperken de schade.", "Rolf", "Al diene triffel hier", "Jaja, ik ken da, da staat op één van die CD's !". Het Sam-voorprogramma kende zijn grote finale toen hij een nummer van Jules Decorte als 'Koning Hondenlul' betitelde (i.p.v. 'Koning Onbenul'). De toon(y) was gezet en het was nu enkel aftellen tot de headliner zijn trukendoos zou bovenhalen.

Het wachten werd verzacht door de sideshows van de presentator en van Joris. Joris deed de fenomenale onthulling als zou hij nog samen met Nicole en Hugo op een cruise hebben gezeten of was het samen met Hugo op Nicole haar ... ? Van de sideshow van de babbelzieke presentator onthouden we enkel het feit dat alle groepen een VOORzanger hebben en dat er meer rappers rondlopen dan je zou vermoeden : David M See Williams bijvoorbeeld. Tja zijn Ralph M See Tell, David M See Comb en Paul M See Cartney dan ook rappers ? Of ook volgende mededeling : "Wil de eigenaar van de wagen met nummerplaat XYZ123 zijn voertuig verplaatsen want er wil zich een fiets parkeren !"

Hoog tijd voor Piet.
Daar waar Jan, Joris en Sam maar nutteloos heen en weer speurend over hun stoel schoven, bleef Piet met pokerface de groepsolo's uit zijn mouw schudden. Vooral tijdens de Vlaamse ronde was hij bijzonder productief en zat de rest erbij en keek ernaar. Piet eiste hierbij nadrukkelijk zijn plaats binnen de ploeg terug op en herhaalde zijn belofte steeds beschikbaar te zijn voor muziekquizen, zijn deelnames aan algemene quizen wil hij beperken tot televisiequizen, dat brengt tenminste geld en groupies op, zo bleek tijdens de pauze.
Om de hoeveelheid groupies in toom te houden ging Piet na de pauze over op zijn afschrikkingsact, meteen het hoogtepunt van zijn show. Op de terugweg van het toilet, ter hoogte van het zaalcircus, had Piet een scharrel opgedaan, een torso van een naakte blondine. Deze levensgrote pop werd op de quiztafel vakkundig bepoteld en geliefkoosd door een op drift geslagen Piet, aangestaard door een halve quizzaal, tot grote hilariteit van sommigen en grote ontsteltenis voor anderen, inderdaad, "Met de pop op tafel" is zeker niet voor Ketnet-kijkertjes bestemd. We zijn zeer benieuwd in welke richting Piets populariteitscurve zich zal verderzetten nu gebleken is dat perverse show- en sterallures hem nooit parten zullen spelen.

O ja, de quiz zelf hoor ik U denken. Wel, een quiz die gewonnen wordt door een kiekenfretter, strop, kaaskop en nog iets kan alleen maar bestempeld worden als 'ons ding niet'. Met de behaalde 83 % van de punten mogen we nog blij zijn met onze 10e plaats, de concurrentie beheerste de gevraagde muzikale periodes nu eenmaal stukken beter dan JPJ&SG. Maar zij hebben dan wel geen showbeest als Piet !

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

niets

20:28  
Anonymous Anoniem said...

Non, non, rien a changé !

00:47  
Anonymous Anoniem said...

die piet, is dat geen boekhouder ?

17:01  
Anonymous Anoniem said...

In "Met het mes op tafel" zag ik vorige week een niet-onsympathieke boekhouder met 1.430 euro naar huis gaan - toch een leuk bedrag om je vrienden eens te trakteren.

21:08  
Anonymous Anoniem said...

op een etentje aan 50 euro per persoon bijvoorbeeld

08:06  

Een reactie posten

<< Home