JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

zondag, september 11, 2005

Weergoden scharen zich achter Jan, Piet & Joris

De kortste quiz heeft ons genekt.
Deze keer geen pictionary of uitbeeldtoestanden van songs, nee deze keer verschool het loterijelement zich in het spelen van een kortste quiz in de stijl van 'Man bijt hond'. Als je weet dat deze Schipkesfeestenmuziekquiz een afvallingskoers is, dan kon op deze wijze de afvaller met het hoogste puntenaantal zich alsnog in het spel houden door als vraagsteller van een kortste quiz het op te nemen tegen de drie eerstvolgende ploegen in de tussenstand. De afvallersploeg moest dus uit maximaal vijf zelf opgemaakte muziekvragen drie gemengd goed/fout-antwoorden van de drie spelende teams uitlokken om alzo toch nog verder te kunnen spelen ten koste van die ploeg met het minst correcte antwoorden in deze kortste quiz. Alweer een aardigheidje van de spitsvondige samenstellers van deze lokale muziekquiz, 12 deelnemende ploegen, dachten wij nog bij de aftrap.

De eerste twee vragensessies werden éénbeensgewijs en dus met ruime voorsprong telkens gewonnen door JP&J. Enig gemor ging reeds door de tent want de concurrerende teams zagen de bui reeds hangen : voor het derde jaar op rij zouden JP&J de gewonnen hoofdvogel mogen maar niet willen gaan verorberen in De Mangerie. Er werden in de eerste twee rondes respectievelijk 2 en 4 ploegen wandelen gestuurd, toen waren ze nog met 6. In de derde ronde zou er schoon schip gemaakt worden met 2 ploegen, dus de winnaar van deze ronde ging zonder meer verder, de laatste viel sowieso af en de voorlaatste moest een kortste quiz spelen tegen de drie andere ploegen.

Deze derde ronde bestond uit het chronologisch rangschikken van 4 liedekens, het land van herkomst van 11 artiesten/groepen en 15 introots. Donkere wolken verzamelden zich boven JP&J want 'Wooly Booly' en 'The lions sleep tonight' werden chronologisch omgewisseld, dat de roots van System of a Down in Armenië liggen hadden de, spitsvondige ja maar toegeeflijke nee, samenstellers nog nooit van gehoord en bij een viertal introots ging bij ons ofwel geen ofwel een verkeerde lamp branden. Het gevolg was dan ook een gedeelde tweede plaats en de bijhorende deelname aan de kortste quiz.

De korste quiz heeft ons genekt.
De vragensteller van dienst was zelfs voor de tweede keer voor het behoud aan het spelen. Met enig tactisch inzicht werden wij een hak gezet en kregen volgende vragen voorgeschoteld : Wat is het huidig zijproject van Godspeed You Black Emperor, naam van de zanger van Rancid, van wie is "..." (er werd een albumtitel van een illustere post-rockgroep opgenoemd) en de titel van het laatste album van The Cure ? Deze welgekozen vragen speelden volledig in de kaart van één van de drie ploegen, helaas voor ons gokte de andere ploeg de titel van The Cure correct, nl. The Cure, awoert. Oneindig over-en-weer gediscussieer tussen samenstellers, vragenstellers en andere ploeg in de korste quiz, was alleen die familienaam van de zanger van Rancid nu correct ?, bracht geen soelaas. Exit JP&J.

De volgende ploeg die het strijdperk mocht verlaten waren uiteraard diegenen die ons genekt hadden als vragenstellers in de kortste quiz, grrrrr, en het finale drukknopjesfestijn werd gewonnen door 'Ploeg 2', een ploegje waar onze Piet nooit een smalende houding zou durven tegen aannemen.

Dat onrecht was geschied bleek uit de veelvuldig geuitte morele-winnaar-felicitaties. De spitsvondige, ontoegeeflijke en niet van leedvermaak gespeende samenstellers werden onmiddellijk bestraft door de ons goedgezinde weergoden : de reservevoorraden water werden vrijgegeven en in een mum van tijd stond de volledige festivalstraat en quiztent enkelhoog onder water. Ahoi, de goden zijn met ons !

16 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kon er dan niet gewoon afgesproken worden door de deelnemers aan de kortste quiz om geen enkele vraag juist te beantwoorden en zo de vragensteller wandelen te sturen ?

10:51  
Anonymous Anoniem said...

Wie wil er nu in een finale uitkomen waar er tegen Jan, Piet & Joris moet gespeeld worden ? Slimmerik !

10:56  
Anonymous Anoniem said...

niks en nam akte van de 5de (vijfde) plaats van zijn ploeggenoten ...

13:57  
Anonymous Anoniem said...

in tegenstellig tot vorig jaar was de kwis dit jaar wél tijdig afgelopen aangezien er deze keer geen kabeltje uitgelengd diende te worden ...

17:17  
Anonymous Anoniem said...

wie van jan, piet, joris & sam gooris publiceerde onder ed naam 'geiler' ? tis maar om te weten of ik mij wel op die piet wil komen zetten of niet ;-)

17:19  
Anonymous Anoniem said...

Charlotte, bij J, P, J & SG lopen misschien wel een aantal luls rond, maar er is uiteraard slechts één Piet ...

10:29  
Anonymous Anoniem said...

ge zijt allemaal LULS

11:02  
Anonymous Anoniem said...

Beste Charlotte,
als U per se een vuile ziekte wilt oplopen, moet U zich inderdaad op Piets piet zetten.
Voor meervoudige orgasmes daarentegen, zijn de andere 3 leden van JPJ&SG eerder de geschikte partij.
U weze gewaarschuwd!

14:41  
Anonymous Anoniem said...

gelieve mijn knecht wat rust te gunnen

15:24  
Anonymous Anoniem said...

er is uiteraard slechts één Piet... Bedoel je dan Piet Huysentruyt?

18:53  
Anonymous Anoniem said...

Piet Timmerman, Piet Van Eeckhout, Piet Sampras, Piet Akot, Piet Tipolak, Piet Zak, ...

09:04  
Anonymous Anoniem said...

ze : "ZJIK MOAR IN MIN MULLE !!"

09:07  
Anonymous Anoniem said...

Ik geef een handtekeningensessie vrijdag a.s. om 19u00 in het PC te Rollegem. Brengt allen uw Piet mee !

09:46  
Anonymous Anoniem said...

wat een toeters

12:23  
Anonymous Anoniem said...

Keep dreaming guys. Ik heb toch de langsten.

20:34  
Anonymous Anoniem said...

Ik weet toch lèèèèkker wie de langste heeft !

21:15  

Een reactie posten

<< Home