JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

zaterdag, mei 14, 2005

Radio Katanga muziekquiz Aalst 13/05/05 : 3e plaats

Het kan tegenzitten : gaan muziekquizen zonder inspirerende voorbeschouwing, op vrijdag de 13e, met een zopas gemelde uitschrijving voor de 2e Stardustpopquiz in de maag maar bovenal met een whalerider als uitzwaaicomité, geef toe, veel heil voorspelt zoiets niet.

De strijdarena van dienst was het éénmansbedrijf (met meewerkende echtgenote) Radio Katanga te Aalst alwaar 13(!) ploegen zich in de strijd zouden gooien, wij met Stefanie als Roob-vervangster.

De herinnering aan onze deelname van vorig jaar was wazig, beperkte zich eigenlijk tot het witte blad op de muur dat, seconden voor aanvang, met een paar strepen viltstift op Gilliaanse wijze tot scoreblad werd omgetoverd. Ook dit jaar van dattem, alleen hing het blad er nu reeds, was het voor deze editie bruin geverfd en waren volgende 4 kolommen voorzien : R1, R2, R3 en TOT.

Inderdidido, een muziekquiz met slechts drie ronden ! Drie ronden met 7 thema's van 5 luisterfragmenten met, bij slechts 1 zo'n blokje, als extra per ronde respectievelijk vraag naar land van herkomst, jaar van release, van welk album afkomstig. Toch slaagt het organiserende duo erin om deze quiz 4 uur te laten duren.

De hilarische redenen hiervoor zijn : het is een quiz met twee(!) -we-kunnen-een-volledige-boom-uit-manillen-pauzes maar vooral, bij het geven van de oplossingen werden de luisterfragmenten bijna integraal opnieuw afgespeeld, waarbij de presentator van dienst netjes over de muziek heen kon lullen als een Peter Van de Veire die net naar een vrije zender werd weggepromoveerd (wat trouwens nog aanbevelenswaardig is ook).

De quiz zelf was ook niet veel soeps. Vermoedelijk waren ongeveer vijftig procent van alle gevraagde tracks pure weggevers. Het algehele niveau was dus bedroevend laag waardoor de scores voorspelbaar dicht bij elkaar zouden liggen.
En zo geschiedde. Na ronde 1 haalden we een 2e plaats op 1 punt, na ronde 2 het omgekeerde : wij nu eerste met 1 punt voor op 2 ploegen. Maar het was alweer de net-niet-show :

Einduitslag :
1. Fab 4 - 202/225
2. Sympathie voor den Duvel - 201/225
3. Jan, Piet, Joris & Sam Gooris - 200/225

Komt zien, komt zien, de kemels van de avond :
- Muse : 'Muscle Museum' ipv gevraagde 'Plug it in' (door geen enkele vaste JPJ&SG overruled)
- Frank Zappa : 'Bobby Brown' ipv juiste 'Bobby Brown goes down' (Peter versus Tony)
- Alice Cooper ipv gevraagd Metallica (Goote versus de wereld, zeker na 7 keer herhalen)

Jaja, we hebben nog steeds groeimarge, er zat alweer meer in. Eén troost : de prijzentafel. Nog nooit zo'n ruime prijzentafel mogen aanschouwen, wel acht kantinetafels vol, vol CDsingles met hier en daar een vierdehandsDVD, tietshirt of zelfgebrande full CD. Naar mijn gevoel mogen we deze quiz volgend jaar gewoon Lynx laten liggen.

Rest mij nog te melden dat
- we met zijn allen de eer hebben gehad Peter zijn nieuwe Turkse vriend te mogen ontmoeten : Ali Skoeper.
- de Geverfde Vogel op een faillissement afstevent nu de Whale herself haar oog op de buitenwipper heeft geworpen en niemand de zaak nog binnen kan.

1 Comments:

Blogger MC Roob said...

Sr Jota,
Er is een groot schrijver aan U verloren gegaan.
Respect!

(Aber, wacht maar tot ene msiroop eens inspiratsie heeft ...)

17:52  

Een reactie posten

<< Home