JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

zondag, mei 01, 2005

Eigenzinnige muziekquiz St-Niklaas 30/04/05 : 4e plaats

We hebben eruit gehaald wat erin zat, een onverhoopte maar bevredigende vierde plaats, een resultaat dat we in typeopstelling niet verbeterd zouden hebben.

De organisatoren hadden voor een verrassing gezorgd. Ze hadden ons nl. gesandwiched tussen quizcuriosa Stinky Mark én hoeveel-hebben-jullie?-10?-11!-Peegee als Fab 4 vermomd en aan de andere zijde P-man op grijpbare afstand voor Tony.

Na de aartsmoeilijke editie van vorig jaar werd er deze keer in de eerste 2 reeksen met weggevers gesmeten. Echter, naarmate de quiz vorderde werd het niveau ook steeds pittiger en vlogen de albumtracks en andere muziekjes waar we nooit eerder van gehoord hadden ons rond de oren.
Heel even stonden we aan kop, na reeks 1 :-) De schade in de voor ons moeilijke reeksen (60's, 70's) werd beperkt en met alweer een behoorlijk resultaat op theorie gingen we de pauze in als 6e. In het tweede deel met de recentere fragmenten ontbond vooral Tony zijn duivels (Duysterronde, 2000+) zodat we nog konden oprukken naar de welverdiende 4e plaats.

Al bij al een sterke groepsprestatie. We scoorden weer elk apart de nodige groepssolo's maar toch even een speciale vermelding voor de Roob-vervanger van dienst, David, die meer dan zijn steentje heeft bijgedragen. Wij hopen met zijn allen dat de psychische gevolgen voor het aanschouwen van bovenvermelde quizcuriosa voor David geen blijvend effect zullen hebben.

Onnodig te vermelden wat we allemaal net-niet wisten of waar bij twijfel de verkeerde keuze werd genoteerd (Goldbug, Linton Kwesi Johnson, Walkabouts, Ilse De Lange (Peter, een poster boven je bed daar kijk je eigenlijk zelden naar, je moet hem aan de muur aan de overzijde spijkeren), That Petrol Emotion uit N-Ierland, Gun Club, ..., ...)

Uitslag:
1. Fab4
2. Sticky Fingers
3. Master Blaster
4. JPJ & SG
en de rest van het deelnemersveld, bijgevolg lieten we onder meer Kas & Co, Tequila Overdrive, Man in black, Willy Jr&de knelpuntclup achter ons. Wij wezen geprezen !

3 Comments:

Blogger MC Roob said...

Geen wonder dat jullie 'Man in black' achter jullie laten als hij maar alleen deelneemt ...
Voor de rest puike prestatie, het moge gezegd zijn

19:09  
Blogger MC Roob said...

Bezoek trouwens ook eens mijn webstek:
www.peternorth.com

19:12  
Blogger Tony said...

Ook een aantal pluimen graag op de hoofddeksels van Senor en Peter, die ook heel veel bruikbare antwoorden wisten te reproduceren, af en toe zelfs met dingen die bij mij geen belgerinkel deden afgaan.
Een puike groepsprestatie als het ware.

19:32  

Een reactie posten

<< Home