JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

maandag, april 07, 2008

J, J & SG winnen 17e editie van de Kas & Co Muziekkwis

Voordeel van een muziekkwis met drie personen? Dat je op tijd kan vertrekken omdat de gebruikelijke telaatkomer niet mee moet.
Nadelen van een muziekkwis met drie personen? Al de rest!!! Althans, dat is wat Sam op het (ondertussen volledig uit zijn hand etende) muziekkwisforum wist te melden, op de vooravond van ons gloriemoment.
Hij was dan wel even vergeten dat we in feite toch met 4 waren: de I-Pod wilde er blijkbaar een erezaak van maken om zijn laatste wapenfeit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en reikte ons een T+U-combinatie aan die ons uiteindelijk de overwinning opleverde!
De rest van Sams '100 nog eens op voorhand te beluisteren en te onthouden I-Pod-liedjes' werd door het combo overigens vakkundig van tafel geveegd en te licht bevonden.
De kwis zelf bestond, althans voor J, J & SG, uit 4 delen:
Fles 1: We begonnen, naar aloude gewoonte op deze kwis, wat aarzelend (Jan bestelde zelfs een extra Ice-T: du jamais vu!). Na ronde 1 hadden we reeds een 10-tal punten achterstand op de leiders en voelden de bui weeral hangen (we stonden ongeveer op plaats 20 ...). Maar een sterke ronde 2, waarin we gelijke tred hielden, en een redelijke ronde 3, waarin we de schade beperkten, zorgde ervoor dat we de ‘80s met 'amper' een vijftien-tal punten achterstand op de leiders overleefden: alweer du jamais vu trouwens.
Fles 2: Na de korte inloopperiode, moesten we nu toch stilaan in gang schieten. Terwijl we de vorige jaren in deze rondes ook nog punten verloren, begonnen we deze keer slowly but surely te knagen aan onze achterstand. In die mate zelfs, dat we aan de pauze tot plaats 5 opgeschoven waren, weliswaar nog steeds op respectabele afstand van de top-4. Opmerkelijk: enkele 'sympathiserende' ploegen (Mickeys, Monkeys, Vlassenbroek, ...) zien het voor ons helemaal zitten!
Fles 3: Na de pauze gaan we op ons elan door, behalen het eerste maximum van de avond, en krijgen daarmee de handen op elkaar. Het loopt zodanig lekker dat we, tegelijk met de fond van fles 3, ook de eerste plaats bereiken. Voor het eerst in deze kwis beginnen we er ook zelf een goed oog in te hebben...
Fles 4: Maar met de aanhef van fles 4 hebben we een zwak momentje: ander oogstjaar?, gerotzooi met het type druif?, antivries die wat zwaar op de maag ligt?. Wie zal het zeggen, maar het gevolg was wel dat we naar de tweede plaats terugvielen... wat uiteraard geen reden tot paniek was voor gasten met stalen ... zenuwen als J, J & SG: één ronde later stonden we alweer aan kop en we gaven deze positie deze keer niet meer af! Het applaus bij de aankondiging van onze overwinning smaakte naar meer alleszins, maar hopelijk op een kwis au grand complet, want natuurlijk hebben we P gemist (om maar te zwijgen van zijn ongelooflijk ad-remme grapjes).
Na nog een klein degustiefje ter plekke, vertrokken we Bras-waarts, alwaar onze trouwe P ons zat op te wachten om te delen in de roes.
Slotsom: Het aandeel (daar is 'em) was op deze kwis van alle drie even groot (maar tijdvak-afhankelijk), én gezien de missers is er nog steeds groeimarge.
Wasoetie is het volgende borrelhapje op de kalender: laat maar komen Grietje!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mijn aandeel was het grootst !

09:44  

Een reactie posten

<< Home