JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

zaterdag, maart 04, 2006

03/03 : Verval, Zottegem : 1e plaats !!


Na Zellik en Zomergem mogen we definitief Zottegem toevoegen aan het lijstje quizdorpen beginnend met een Z platgewalst door het zgn. geboefte Jan, Piet, Joris & Sam Gooris. Sam was goed geïnformeerd (!) en wist dat er Stellabakken witte vlokken uit de lucht zouden komen vallen. Alleen in Kortrijk blijkbaar. Vroeg vertrek maar toch waren we nauwelijks op tijd daar.
Na eerst op grootmoeders wijze uitgezwaaid te zijn in afspanning Den Bras door het recentste braaksel van een "zanger" uit Wippelgem, bleek Sam in Zottegem weinig geloof te hechten aan de bevelen van zijn GPS-Irma, zo kennen we Sam nu eenmaal. Waar is de tijd van de goede oude GSP (Geplooid Straten Plan) ?

Dan maar de weg gevraagd aan een plaatselijke Irma-aan-den-toog om Het Verval te vinden, een kroeg met toog en alles en voor de gelegenheid gevuld met muziekquizploegen, de helft ervan uitgedost in fris gestreken zwarte hardrock tietshirts van Kreator, Iron maiden, Judas Priest, ... en een aantal goed van poten en oren voorziene deernes. Naast de veteranen van Rock Monsieur (die nog steeds denken dat Piet en Sam schoonbroers zijn) bevonden we ons temidden van illustere onbekende quizploegen als 'Het gesproken dagblad', 'De sufgerukte bavianen' en (vooral Joris' favoriet) 'De bruine strepe'. Er was zelfs een nieuw quiz curiosum in de vorm van een persoon met een dubbele kin achter op zijne kletskop. Om maar niet te spreken over de gecodeerde boodschap boven de inkomdeur : 20 - C + M +B - 06.

Twee opvallende verschijningen waren Marleen, opdienster van dienst, ad remmer dan 2 Msiroops samen, eigenares van een luidsprekerzuil met ingebouwde asbak bovenaan die we moesten laten staan, ontpopte zich zowaar tot een fan van JPJ&SG, tram 5 naderend maar niet de moeder van Joke, een dartel meisje op krukken waarmee ze probeerde de aandacht af te leiden van wat haar algehele bescherming tegen ribbreuk verzekert. Buiten Piet gerekend natuurlijk ! Toen hem duidelijk was gemaakt dat een omvergeduwd meisje op krukken even hulpeloos is als een schilpad op haar rug(schild) maakte hij alsnog zijn "wrap-your-arms-around-me"-move, tja Piet, that 'Joke' isn't funny anymore.

Nog twee opgemerkte figuren : de vlakbij gezeten presentator, met proclamatie-hoofddeksel, die onze sympathie won met zijn kwinkse commentaren (vb : de ogen fronsen) en Firmin Crets-imitatie "Schoon é". Hij deelde zelfs letterlijk ezelsoren uit aan een deelnemer die erin geslaagd was al zijn antwoordformulieren met bier te overgieten. En niet te vergeten : Tom Watté, de niet bestaande broer van Stefaan Watté, gespot door Piet. Bleek die mens ook echt Tom Watté te heten en effectief een neef in rechte lijn van Swat te zijn ! Heeft Miss Elilies een collega/concurrent in de persoon van Piet Paranormaal ? Het zou kunnen, want op een fragment van Motörhead gokte hij in het wilde weg 'Iron Fist' als titel en dat bleek nog juist ook. Alleen had onze griffier Joris vakkundig geweigerd dat te noteren, 'You know me' vond hij beter ! Verder noteerde hij als naar goede oude gewoonte weer een aantal spitsvondigheden : de groep 'We' met het nummer 'Just Moses', MC Miker D (!) en DJ Sven en de Graham Parker-song 'Hey Lord, don't ask me Christians (!)'. En ook weer een beetje outing, deze keer als Queen-fan en nog verliefd geweest zijnde op de juf van fysica.

Het is een ongeschreven regel dat de verslaggever nooit zijn eigen glansprestatie mag bewierroken, dus ik beperk mij tot het vermelden van het raden van het allereerste fragment nog voor aanvang van de quiz ! De quiz bestond uit 14 thema-rondes met een prima variatie qua periode, genre en moeilijkheid. Zo zaten er telkens wel een dance én minstens één metalfragment in. Ik vermeld 'Iron Fist' niet meer, anders hadden we naast 'Antisocial' van Trust er 2 juist gehad. Alleszins de moeite om terug te keren, de amusementswaarde lag nogal hoog.
Voor en na de pauze : de strookjes. Een hoes en groepsfoto was in stroken versneden en na elke ronde kreeg je een strookje. We wisten onmiddellijk de hoes, maar lieten ons misleiden door een dienstertje die zei dat het toch niet juist was, en antwoordden pas 2 rondes later. Op de groepsfoto, alleen stukjes benen te zien, herkende Piet eerst de blote benen van Stacy Ferguson van The Blackeyed Peas, maar toen bleek even wachten te lonen. Jan kwam plots met The Village People op de proppen. Maar waren die nu met 5 of 6 ? En waar was de indiaan ? Volgens Sam hadden de Village People ook een arbiter ! Zat daar ook een soldaat bij ? Uiteindelijk bleek het het goede antwoord, alleen hadden we 5 van de 6 typetjes verwisseld.

En wat gebeurde er met Sam ? Ja wat gebeurde er met Sam ? Wel, Sam scoorde een vlotte solo met 'BAP', was deze keer rapper dan Debruylu om Kodazuur van Urbanus te herkennen, was nog sneller bij 'Ticket to the tropics' van Gerard Joling, draaide de strookjes om en herkende op de blanco achterkant de hoes van 'De witte' van The Beatles maar ging volledig de mist in bij het met ongeloof wegwimpelen van het herkennen van de stem van David Bowie om zo Tin Machine te rateren.

Rest mij nog de Nederlandstalige ronde te vermelden, traditiegewijs het Piet-moment. Zo vielen zes ogen weer op de grond van verbazing tijdens de Piet-show. Alleen bleek bij de antwoorden dat meerdere vermeende Piet solo's fout waren : Juul Kabas vs Stafke Fabri, Luc Steeno vs Yves Segers maar vooral Tim Immers maakte indruk als fout antwoord. Voor de rest geen klachten over Piet, als we meisjes op krukken ambeteren even vergeten.

O ja, we hebben dus gewonnen. Groeimarge, eat your heart out ! Een FRS-kadobong is ons deel geworden en helaas niet het reuze bierskutje van op de prijzentafel.

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

jaja

18:53  
Anonymous Anoniem said...

beetje kort verslagske é

13:24  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben wel niet van the beatles hé, ik ben van Zichem !

15:47  
Anonymous Anoniem said...

Ik was van Célientje

17:45  
Anonymous Anoniem said...

Hoegaarden !

17:47  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben wel niet "de witte" hé, maar "de DUBBELE WITTE" hé

17:49  
Anonymous Anoniem said...

Verdorie, ik heb er genoeg van. Ik stop met koken !

18:31  
Anonymous Anoniem said...

Min bjèn slapt !

18:36  
Anonymous Anoniem said...

Gootje en Nootje zijn aan het tennissen in de woestijn. Passeert een daar een kameel, da zegt:"Mag ik mee tennissen?". Wacht, nee, 't is azo nie. Euh, oe ging da were?

19:26  
Anonymous Anoniem said...

Een vrouw komt 's morgens beneden in de keuken en zegt tegen haar man :
"Ik heb vannacht gedroomd dat ik een ganse nacht gefietst heb".

"Ja", zegt haar man, "ik heb ook gedroomd,
Ik heb gedroomd dat ik de ganse nacht de liefde bedreven heb".

Waarop de vrouw onmiddellijk : "Was het met mij ?"
"Nee", zegt de man, "gij waart weg met de fiets"

18:21  
Anonymous Anoniem said...

hahahahahahahahahahahahaha

18:40  

Een reactie posten

<< Home