JAN, PIET, JORIS & SAM GOORIS

Het leven zoals het niet hoort te zijn : het vel en vee van een Kortrijkse muziekquizploeg.

vrijdag, oktober 26, 2007

Phynix - Berlare - 26 oktober 2007

Het is zover, de troepen worden hedenavond nog eens verzameld om op volledige getalsterkte het hinterland onveilig te maken. Net zoals de voorbije twee jaar wordt onze basiskern verbreed dankzij de hulp van onze specialist gaatjes-opvullen, de genaamde Bolleban. Wie herinnert zich niet zijn Rita Pavone van vorig jaar, die er voor zorgde dat we toch nog enigszins binnen de schamele prijzen vielen vorig jaar. Dit jaar echter gaan we voor de hoofdvogel, het ereschavot én het hoogste stekje op het podium, we want it all, want in theorie kunnen we elke kwis winnen zoals Sam omstandig duidelijk gemaakt heeft aan de verzamelde tegenstand op diverse fora op de verschillende internetten. De sportvrienden in onze ploeg kijken overigens vooral uit naar een nieuwe ontmoeting met Jezus

die nu al drie jaar na elkaar wereldkampioen is op het zwaar ondergewaardeerde 'boogschieten met onzichtbare pijl en boog'. Misschien durft één van ons wel een handtekening te vragen aan ons grote idool.

Overigens loopt het hard met de groepie-verkiezing, in zoverre dat we de hulp van een professionele jury hebben ingeroepen om een eerste schifting door te voeren. Een keiharde jury, dat dient gezegd te worden, want wie er in slaagt om één van de twee basisvoorwaarden compleet te negeren krijgt meteen het deksel op de neus. Hoe schitterend de performance naderhand ook was, helaas is deze kandidate niet door deze ronde geraakt :